Obuka vozaca

AUTO ŠKOLA BLOK PLUS
Dr. Ivana Ribara 79, Ismeta Mujezinovica 20a, Trstenicka 24b
Novi Beograd, Bežanijska Kosa, Borca
065 3 139 139 | 063 33 88 68 | 011 402 98 76
Email adresa: info@blokplus.rs
Email adresa: asblokplus@gmail.com
RADNO VREME AUTO ŠKOLE BLOK PLUS
PONEDELJAK – PETAK: 09-17h
SUBOTOM : 09-14h


Ona se sprovodi grupno u učionici auto škole, ukoliko kandidat ne poseduje neku kategoriju.
Zakonom o bezbednosti saobraćaja RS propisana je obavezna teorijska nastava za vozače B kategorije u trajanju od 40 nastavnih časova(30n/h predavanja i 10 časova vežbanja svih saobraćajnih situacija) i to po najviše 3 n/h dnevno u trajanju od po 45 minuta.

Teorijski ispit se polaže u učionici auto škole BLOK PLUS na računarima, i potrebno je da kandidat ima 85% tačnih odgovora od ukupnog broja pitanja.

 

Lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti vozača je potrebno u sledećim slučajevima:

  1. podnošenje zahteva za dobijanje probne vozačke dozvole
  1. Produženje važenja vozačke dozvole (za određene kategorije)

Ako je ranija dozvola izdata na period kraći od 10 godina iz zdravstvenih razloga, ili ako zahtev podnosi lice koje je starije od 65 godina života potrebno je priložiti i novo lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima i skupovima vozila one kategorije za koje se zahteva izdavanje vozačke dozvole – uverenje ne sme biti starije od šest meseci!

Ako je vozačka dozvola izdata na 10 godina, ali uz napomenu da je potreban novi lekarski pregled pre izdavanja nove – ponovo moraju da se obave pregledi kod lekara specijalista (vid, sluh, psiholog, neurolog, itd). Ako postoji, ova napomena stoji u policiji, ali je verovatno zabeležena i na samoj vašoj vozačkoj dozvoli u polju broj 12 “ograničenja”. Izuzetno vozačka dozvola se može izdati i na kraći vremenski period od 10 godina iz zdravstvenih razloga.

Za lekarsko uverenje – važno je znati:

Bez lekarskog uverenja nije moguće započeti praktičnu obuku vozača. Svaki kandidat za obuku vozača mora posedovati važeće lekarsko uverenje za kategoriju za koju se obučava. Važnost lekarskog uverenja za obuku kandidata je 1 godinu, a za dobijanje vozačke dozvole lekarsko uverenje ne sme biti starije od 6 meseci. Ukoliko kandidat u tom roku ne završi obuku i ne izvadi vozačku dozvolu iz bilo kojih razloga, obavezan je da izvadi novo lekarsko uverenje.


Praktična nastava podrazumeva osposobljavanje kandidata za samostalno upravljanje vozilom u saobraćaju na putu. Praktična obuka se sastoji od 40 časova, i sprovodi se na uređenom poligonu i na javnom putu u uslovima slabog, srednjeg i jakog intenziteta saobraćaja u naselju i van njega. Kandidat može imati najviše 2 časa praktične obuke u toku dana.


Obuka i polaganje prve pomoći može se obaviti u bilo kojoj od faza obuke (od upisa do završetka praktične obuke). Obuka i polaganje prve pomoći se u principu vrši u Crvenom krstu ili Ovlašćenom domu zdravlja. Međutim, velika prednost naše škole je ta što imamo organizovane lekarske preglede, i što pružamo mogućnost obuke i polaganja prve pomoći u prostoru naše škole


Polaganje se vrši na uređenom poligonu i na javnom putu u uslovima slabog, srednjeg i jakog intenziteta saobraćaja u naselju i van njega. Ovde možete pogledati sve planirane RUTE za polaganje vožnje.


Nakon položenog vozačkog ispita, kandidat u auto školi BLOK PLUS dobija Uverenje o položenom vozačkom ispitu i sa njim, Potvrdom o položenom ispitu iz prve pomoći i Lekarskim uverenjem, podnosi zahtev u PU za dobijanje probne vozačke dozvole. A po isteku važenja iste (1 godina), podnosi zahtev za dobijanje prave vozačke dozvole.

UPIS JE U TOKU!!!

Na vreme se prijavite i upišite u auto školu Blok Plus. Auto škola Blok Plus Vam je omogućila da se prijavite i upišete na čak tri lokacije u gradu. Upisna mesta auto škole Blok Plus nalaze se na Novom Beogradu (Dr.Ivana Ribara 79), Bežanijskoj Kosi (Ismeta Mujezinovića 20a) i Borči (Trstenička 24b). Takođe, auto škola Blok Plus se potrudila i obezbedila je svojim kandidatima
Kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde. Takođe auto škola Blok Plus Vam nudi mogućnost da sami izaberete instruktora kao i vozilo na kojem želite da naučite da vozite.

Tu smo zbog Vas!